Bine ați venit la Schimbarea normelor privind violența în școli: un modul online pentru facilitatorii care lucrează cu copii și tineri.

Cui se adresează acest modul online?

Acest modul electronic se adresează adulților, inclusiv formatorilor, facilitatorilor, profesorilor sau personalului școlii, care vor lucra cu copii și tineri în școli și centre de educație alternativă.

Care este scopul modulului?

Cu ajutorul acestui modul online, veți porni împreună cu copiii și tinerii într-o aventură pentru explorarea normelor sociale și de gen referitoare la violența împotriva copiilor în școala și comunitatea lor și îi veți implica în activități pentru a elabora norme pozitive în scopul abordării normelor dăunătoare privind violența împotriva copiilor.

Căror grupe de vârstă se adresează modulul?

Toate activitățile din ghid sunt aplicabile copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani.

Timpul necesar pentru finalizarea modulului

Pentru a finaliza cu succes acest modul, veți avea nevoie de aproximativ 5 ore pentru a examina materialul, a viziona videoclipurile și a finaliza activitățile.

Obiectivele modulului online

Acest modul online vă va extinde cunoștințele legate de normele sociale și de gen care promovează violența împotriva copiilor în școli și cum să le schimbați.

Rezultatele învățării

Până la sfârșitul acestui modul online, veți putea să:

  • Descrieți activitățile de identificare a violenței asupra copiilor care se pot întâmpla în școala voastră.
  • Explicați ce sunt normele sociale și de gen. Identificați normele sociale și de gen care susțin violența împotriva copiilor în școala voastră.
  • Numiți modalități care pot schimba normele sociale și de gen negative.
  • Numiți normele sociale și de gen pozitive care pot asigura siguranța copiii.
  • Facilitați activități care susțin copiii și tinerii.
  • Evaluați modalități de a face schimbări pozitive în școala voastră care pot schimba normele sociale și de gen pentru a reduce violența împotriva copiilor.

   

   

 Co-funded by the Rights, Equality and Citizenship Programme of the European Union (2014-2020)