Quest: Ghid elaborat de copii pentru specialiștii de suport pentru copii privind perfecționarea activității profesionale

Bine ați venit la cursul ChildHub menit să le ajute adulților care lucrează în calitate de specialiști de suport să înțeleagă principalele comportamente, atitudini, abilități și acțiuni de care trebuie să țină cont în procesul de lucru cu copiii și tinerii. 

Tinerii își doresc o relație cu specialiștii care lucrează cu ei. Cum putem construi asemenea relații semnificative cu tinerii din viața noastră? Nu este vorba despre programe sau proiecte, formulare sau liste de verificare, ci despre relația care se poate forma și care este necesară. Cum puteți relaționa cu tinerii și dezvolta încrederea?

Prezentul curs este creat de tineri și are menirea de a face auzite vocile tinerilor pentru a-și împărtăși ideile și a prezenta concepte care au apărut pe parcursul procesului de Cercetare prin acțiuni participative. De-asemenea, a fost adăugat și conținut „dirijat de adulți” pentru a completa ideile și sugestiile tinerilor.

Aceste module de e-instruire au scopul de a le ajuta specialiștilor de suport adulți să înțeleagă principalele comportamente, atitudini, abilități și acțiuni de care trebuie să țină cont în lucrul cu copiii și tinerii.

Public-țintă: Prezentul serial este destinat „specialiștilor de suport pentru copii”. Această categorie include asistenți sociali, profesori, psihologi, angajați ai centrelor de detenție sau orice alt specialist care acordă suport copiilor și tinerilor și joacă un rol în viața lor.

Obiectivele învățării:

  • Vă veți familiariza cu necesitățile copiilor și tinerilor
  • Veți compara propria viziune cu cea a tinerilor cu privire la ce înseamnă un bun specialist de suport pentru copii
  • Veți afla care sunt cele mai importante caracteristici, abilități și acțiuni ale unui bun specialist de suport pentru copii, potrivit tinerilor
  • Veți înțelege cum să construiți o relație semnificativă atunci când lucrați cu copiii și tinerii
  • Veți examina modul în care abilitățile și acțiunile pot fi aplicate în practica de lucru cu copiii și tinerii
  • Veți efectua auto-reflecții cu privire la modul în care implicați tinerii și poziționarea socială față de cei din jur pe parcursul activității lor
  • Veți exersa în contextul dvs. de activitate unele dintre abilitățile învățate
  • Vă veți simți mai echipați pentru a lucra cu tinerii

Structura: Fiecare modul include un scurt videoclip de 4-5 minute, sugestii privind lecturi de context, 2-3 activități de reflecții, „principalele sugestii” și oportunitatea de a vă conecta cu comunitatea online. Modulul final vă ajută să examinați modalitatea de a aplica abilitățile și acțiunile în practica de lucru cu copiii și tinerii. Vă încurajăm să finalizați toate activitățile și să vă împărtășiți cu colegii de curs, precum și să vedeți activitățile lor.

Vă îndemnăm să planificați aproximativ 1-2 ore pentru fiecare modul pentru a studia acest  serial.