Bine ați venit la acest scurt curs de e-learning despre importanța ocrotirii în îngrijirea rezidențială.

Prin îngrijire rezidențială înțelegem orice instituție unde stau în mod obișnuit copiii care nu pot locui cu familiile lor, indiferent de motiv, și unde se află sub îngrijirea personalului. Acestea includ casele pentru grupuri mici și instituțiile care pot fi numite orfelinate.   Aceste spații rezidențiale includ, de asemenea, instituțiile în care copiii pot petrece perioade scurte peste noapte, departe de familie pentru îngrijire de respiro. 

Deși materialul de curs se referă în mod specific la îngrijirea rezidențială, acesta poate fi aplicat și altor structuri rezidențiale, cum ar fi taberele de vară.  De asemenea, va fi util și pentru cei care lucrează cu copiii, în general.

Durata cursului este de aproximativ 45 de minute. La sfârșitul cursului, veți putea descărca un certificat de absolvire. Veți putea să vă mișcați între diferitele părți ale cursului, și să reveniți șă terminați cursul în mai multe sesiuni, dacă nu aveți timp să terminați dintr-o dată.

Parcurgând acest material veți găsi linkuri către resurse, de unde veți obține mai multe informații, și veți fi, de asemenea, încurajați să vă analizați și propria situație de lucru, în cazul în care lucrați într-un anumit cadru rezidențial.

În acest curs vom explora:

  • Ce înțelegem prin safeguarding în îngrijirea rezidențială/în centre rezidențiale.
  • Diferența dintre măsurile de protejare și de safeguarding a copilului.
  • Diferitele dimensiuni ale siguranței și protecției (engl. Safeguarding) copilului.
  • Principalele măsuri de prevenție și de răspuns/reacție.
  • Rolul individual în garantarea siguranței și protecției copiilor.
  • Importanța raportării cazurilor îngrijorătoare.
  • Cum să reacționăm la dezvăluiri.