Acest curs de sensibilizare vine în sprijinul persoanelor care intră în contact cu copii și tineri găzduiți de servicii de îngrijire alternativă. Scopul cursului este de a oferi succint modalități de a înțelege trauma, impactul pe care îl poate avea asupra vieții copiilor și tinerilor și unele modalitățile de a-i sprijini pe cei care pot fi afectați de aceasta.

Cursul de față face parte dintr-un proiect mai amplu, cofinanțat de Uniunea Europeană, intitulat “Safe Places, Thriving Children: Embedding Trauma-Informed Practices into Alternative Care Settings.” (Locuri sigure, copii înfloritori: integrarea practicilor bazate pe înțelegerea traumei în serviciile de îngrijire alternativă) Proiectul este implementat în Belgia, Bulgaria, Croația, Grecia, Ungaria și Serbia sub coordonarea SOS Satele Copiilor - pentru mai multe informații despre domeniul de aplicare și diferitele activități ale proiectului, vă rugăm să consultați pagina noastră de internet: https://www.sos-childrensvillages.org/trauma-informed-practices.

Cursul este alcătuit din șase module scurte. Modulul 1 și modulul 2 oferă o introducere în subiectul traumei și al practicilor bazate pe înțelegerea traumei; înainte de a putea selecta unul sau mai multe dintre celelalte patru module, trebuie să le finalizați pe primele două.

Modulul 1: Înțelegerea semnificației traumei și a practicilor bazate pe înțelegerea traumei pentru copiii și tinerii aflați în servicii de îngrijire alternativă

Modulul 2: Înțelegerea modalităților prin care experiențele nefaste și traumele pot afecta copiii și tinerii care au experiența serviciilor de îngrijire

Modulul 3: Sprijinirea copiilor și a tinerilor afectați de traume care au experiența serviciilor de îngrijire

Modulul 4: Cum lucrăm cu familiile care au fost afectate de traume

Modulul 5: Sprijinirea copiilor refugiați și migranți neînsoțiți și separați de familie

Modulul 6: Trauma și copiii cu dizabilități și probleme de sănătate mintală

Timpul necesar parcurgerii fiecărui modul nu ar trebui să depășească 40 de minute; puteți începe și finaliza modulele în ritmul dvs., atunci când aveți timp.

Sperăm sincer că veți găsi cursul interesant și foarte util.