Cui se adresează cursul?

Prezentul curs este conceput pentru personalul experimentat din domeniul de asistență socială și îngrijire a copiilor care deja au avut sau care urmează să preia responsabilitatea de a superviza activitatea celorlalți membri ai personalului. Se preconizează și că participanții sunt deținători de calificări profesionale sau diplome în domeniu. Participanții pot veni dintr-o varietate de agenții care oferă în mod direct servicii de protecție și îngrijire a copiilor. Prin servicii directe de protecție și îngrijire a copiilor ne referim la orice agenție (guvernamentală sau ONG) care intervine în mod direct în viețile copiilor și familiilor acestora, sau care acordă servicii directe de îngrijire pentru copii. Astfel de servicii pot fi bazate pe activități pe teren sau desfășurate în instituții. Serviciile pe teren sunt cele în care activitățile sunt desfășurate nu într-un birou ci pe plan local. Instituțiile pot fi case de copii, servicii pentru persoanele cu dizabilități, centre de detenție - de fapt, orice serviciu în care copiii sunt îngrijiți departe de casă.   

Ce va include cursul?

Cursul va explora conceptul de supervizare, ce impact are aceasta asupra practicii și cum să dezvoltați și să mențineți un sistem de supervizare în agenția dvs. Vom explora un model de supervizare și vom oferi instrumentele necesare pentru instaurarea unui sistem de supervizare.  Vom utiliza scenarii cu cazuri și clipuri video scurte privind supervizarea pentru a ilustra practica supervizării.

Care este structura cursului?

Cursul este alcătuit din opt secțiuni și este conceput astfel încât secțiunile să se completeze una pe cealaltă. 

Cât durează cursul?

Cursul a fost dezvoltat astfel încât puteți lucra cu el pe perioade scurte de timp și asupra căruia puteți reveni ulterior pentru a relua cursul de unde ați rămas. Prin urmare, cursul integral va dura atâta timp de cât aveți nevoie pentru a-l realiza.  Cu toate acestea, pentru fiecare parte a cursului, se va acorda un anumit timp la începutul părții respective, astfel încât veți ști de cât timp va fi nevoie pentru a finaliza fiecare secțiune în parte.

Certificare

Dacă finalizați cursul veți primi un certificat de finalizare a cursului de la CELCIS (Centre of Excellence for Looked After Children in Scotland) de la Universitatea Strathclyde din Scoția.

Mulțumiri

Acest curs a fost dezvoltat în mod semnificativ pornind de la pachetul de formare privind activitatea de supervizare în serviciile de protecție a copiilor întocmit de TdH Albania în asociere cu Universitatea Stirling. Prin urmare, dorim să le mulțumim lui Helen Whincup (Universitatea Stirling, Expert Internațional), Theodhori Karaj, Anila Sulstarova, Izela Tahsini, Marinela Sota, Ariola Panteqi, Marjana Meshi, Alketa Lasku, Nadire Kreka și Enkelejda Kallciu (Experți locali din Albania).